ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ...
Старецът разръчка въглените в камината, сложи един наръч сухи цепеници и огънят възкръсна като феникс. Алени б
агри обсипаха стаята. Дървета пукаха в такт с огнените пламъци, а те танцуваха по тавана преплетени в един див, победоносен танц.
Напук на лютата зимна вечер навън, в стаята беше топло и уютно. До камината имаше малка дървена масичка и един голям люлеещ се стол, а пред нея на пода, беше постлан един огромен, пухкав и мек килим.
По корида се чуха глухи стъпки, а миг след това вратата се отвори и се чу детски глас:
- Дядо, дядо разкажи ни приказка...

понеделник, 1 февруари 2010 г.

Живял някога юноша с лош характер.

Живял някога юноша с лош характер. Баща му веднъж му дал едно пълно с пирони чувалче и казал да забива по един пирон във вратата на двора всеки път, когато изгуби търпение или се скара с някого. Първия ден той забил 37 пирона във вратата. През следващите седмици се научил да контролира количеството забити пирони, намалявайки го до един на ден: Разбрал, че е по лесно да контролира себе си,отколкото да забива пирони. Накрая, дошъл денят, в който юношата не забил нито един пирон в дворната врата. Тогава той отишъл при баща си и му казал новината. Тогава бащата му казал, да изважда по един пирон от вратата всеки път кoгато не загуби търпение. Накрая настъпил и денят, когато юношата могъл да каже на баща си, че извадил всички пирони. Бащата го завел при вратата: «Сине, ти се държа прекрасно, но погледни, колко дупки останаха на вратата!» Тя никога няма да бъде същата както преди. Когато се скараш с на кого и му кажеш неприятни неща,оставяш му рани като тези на вратата. Можеш да намушкаш човек с нож и после да го извадиш,но раната остава завинаги. И няма да е от значение колко пъти ще молиш за прошка. Раната си остава. Раната, направена от думи, причинява такава болка,както и физическата. Приятелите – това е най-рядко срещаното богатство! Те те карат да се усмихнеш и те ободряват. Те са готови винаги да те изслушат ,Те те подкрепят и ти откриват сърцето си. Покажи на своите приятели колко са ти скъпи.
Изпрати този линк на всеки, когото смяташ за свой
приятел даже ако това
означава да го върнеш на този, който ти го е изпратил.
Ако този линк се върне при теб, значи си заобиколен с
приятели.

Накрая: «Най-хубавото при приятелството – да знаеш, че можеш да споделяш
тайните си »(Allessandro Manzoni )

Давай на хората повече, отколкото очакват Когато казваш: «Обичам те!», говори сериозно... Когато казваш: «Извинявай!», гледай в очите Не си играй с мечтите на другите! Обичай силно и страстно.Може да се опариш, но иначе няма да изживееш пълен инаситен живот. Не наскърбявай и не си създавай мнение за хората пo техните роднини Говори бавно, но мисли бързо. Ако някой ти зададе въпрос на който не искаш да отговориш, усмихни се и попитай: А защо искаш да знаеш това? Помни, че голямата любов и големият успех, носят със себе си голям риск. Когато губиш, не загубвай дадения ти от живота урок. Запомни тези 3 правила:- Уважение към себе си- Уважение към другите- Отговорност за всички собствени действия и постъпки.Не позволявай, дреболиите и неразбирането да разрушат дружбата; Когато разбереш, че си направил грешка, поправи колкото може по-бързо. Усмихвай се, когато отговаряш по телефона, този който ти звъни, може да чуе това по гласа ти чети между редовете. Помни, че понякога да не получиш това, което си искал,може да се обърне в успех за теб.

Из: Мъдрости от нета

Няма коментари:

Публикуване на коментар