сряда, 12 октомври 2011 г.

Има време

Има време да спасяваме света
за герои и предатели, за любов и за война...
Има време... Бях на хиляди места,
Гледах утрини и залези, виждах чужда свобода...
Има много време, нека седнем за това
да погледаме със теб земята, да послушаме дъжда...
Има много време, няма време за това да усетим свободата,
скрита вътре в наш'та тишина...

Има време да запалим скоростта,
нека бърза само вятъра да препуска пред света...
Има време за далечните места,
ще ги гледаме, но някога... Тук е наш'та свобода...
Има много време, нека седнем за това
да погледаме със теб земята, да послушаме дъжда...
Има много време, няма време за това да усетим свободата,
скрита вътре в наш'та тишина...

Има много време, няма време за това -
да погледаме със теб земята, да послушаме дъжда...
Има много време, няма време за това да усетим свободата,
скрита вътре в наш'та тишина...
Да усетим свободата, скрита вътре в наш'та тишина...
Има време...

http://vbox7.com/play:e0e24ddb&r=emb

Дони и Нети

Време

Има време за всяко нещо, И срок за всяка работа под небето:
Време за раждане, и време за умиране.Време за насаждане, и време за изкореняване насаденото.Време за убиване, и време за изцеляване.Време за събаряне, и време за градене.Време за плачене, и време за смеене.Време за жалеене, и време за ликуване.Време за разхвърляне на камъни, и време за събиране на камъни.Време за прегръщане, и време за въздържане от прегръщането.Време за търсене, и време за изгубване.Време за пазене, и време за хвърляне.Време за раздиране, и време за шиене.Време за мълчание, и време за говорене.Време за обичане и време за мразене.Време за война, и време за мир.
Еклесиаст, 3 глава

Истинските Неща в Живота - Джордж Гарлин

Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост ; широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко; купуваме повече, но се радваме на по-малко.
Имаме по-големи къщи и по-малки семейства; повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум; повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми повече медицина, но по-малко здраве.
Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко.Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.
Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща.
Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем по­вече, но научаваме по-малко. Планираме по­вече, но постигаме по-малко.
Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко.
Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки.
Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократният морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло, както и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни.
Време, в което има много на витрината, но малко в склада.
Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване".
Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете - кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка.
Запомнете и казвайте „Обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, оценявайте моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас.
Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, както и да споделяте всичко, което имате да си кажете.

Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.
От: Дж.Гарлин

Изминалата година

Ако се замислим за изминалата година и не се разплачем от радост или тъга, значи годината е била пропиляна!
Е, замислете се!

Откъс от сериала Али МакБийл