понеделник, 1 февруари 2010 г.

Живял някога юноша с лош характер.

Живял някога юноша с лош характер. Баща му веднъж му дал едно пълно с пирони чувалче и казал да забива по един пирон във вратата на двора всеки път, когато изгуби търпение или се скара с някого. Първия ден той забил 37 пирона във вратата. През следващите седмици се научил да контролира количеството забити пирони, намалявайки го до един на ден: Разбрал, че е по лесно да контролира себе си,отколкото да забива пирони. Накрая, дошъл денят, в който юношата не забил нито един пирон в дворната врата. Тогава той отишъл при баща си и му казал новината. Тогава бащата му казал, да изважда по един пирон от вратата всеки път кoгато не загуби търпение. Накрая настъпил и денят, когато юношата могъл да каже на баща си, че извадил всички пирони. Бащата го завел при вратата: «Сине, ти се държа прекрасно, но погледни, колко дупки останаха на вратата!» Тя никога няма да бъде същата както преди. Когато се скараш с на кого и му кажеш неприятни неща,оставяш му рани като тези на вратата. Можеш да намушкаш човек с нож и после да го извадиш,но раната остава завинаги. И няма да е от значение колко пъти ще молиш за прошка. Раната си остава. Раната, направена от думи, причинява такава болка,както и физическата. Приятелите – това е най-рядко срещаното богатство! Те те карат да се усмихнеш и те ободряват. Те са готови винаги да те изслушат ,Те те подкрепят и ти откриват сърцето си. Покажи на своите приятели колко са ти скъпи.
Изпрати този линк на всеки, когото смяташ за свой
приятел даже ако това
означава да го върнеш на този, който ти го е изпратил.
Ако този линк се върне при теб, значи си заобиколен с
приятели.

Накрая: «Най-хубавото при приятелството – да знаеш, че можеш да споделяш
тайните си »(Allessandro Manzoni )

Давай на хората повече, отколкото очакват Когато казваш: «Обичам те!», говори сериозно... Когато казваш: «Извинявай!», гледай в очите Не си играй с мечтите на другите! Обичай силно и страстно.Може да се опариш, но иначе няма да изживееш пълен инаситен живот. Не наскърбявай и не си създавай мнение за хората пo техните роднини Говори бавно, но мисли бързо. Ако някой ти зададе въпрос на който не искаш да отговориш, усмихни се и попитай: А защо искаш да знаеш това? Помни, че голямата любов и големият успех, носят със себе си голям риск. Когато губиш, не загубвай дадения ти от живота урок. Запомни тези 3 правила:- Уважение към себе си- Уважение към другите- Отговорност за всички собствени действия и постъпки.Не позволявай, дреболиите и неразбирането да разрушат дружбата; Когато разбереш, че си направил грешка, поправи колкото може по-бързо. Усмихвай се, когато отговаряш по телефона, този който ти звъни, може да чуе това по гласа ти чети между редовете. Помни, че понякога да не получиш това, което си искал,може да се обърне в успех за теб.

Из: Мъдрости от нета

Знаеш ли...

Знаеш ли, че който изглежда силен, всъщност е слаб и лесно обидчив?
Знаеш ли, че тези които прекарват времето си закриляйки другите, са тези които имат най-много нужда от някой, който да ги закриля?
Знаеш ли, че трите неща които са най-трудни за казване са:
Обичам те, извинявай и помогни ми
Знаеш ли, че хората които се обличат в червено за по-сигурни в себе си?
Знаеш ли, че който се облича в жълто е доволен от външния си вид?
Знаеш ли, че тези които се обличат в черно не искат да бъдат забелязвани и имат нужда от помощ?
Знаеш ли, че когато помогнеш на някой, помощта ти се връща след време?
Знаеш ли, че е много по-лесно да кажеш това което чувстваш писмено, отколкото да го кажеш в очите? Но знаеш и силата на казаното в очите, нали?
Знаеш ли, че ако поискаш нещо искрено и желанието ти ще се изпълни?
Знаеш ли, че можеш да направиш мечтите си реалност, като влюбването, забогатяването, здравето, ако го поискаш искрено и ще останеш изненадан от това което можеш да направиш.

Но не вярвай на всичко, което ти казах докато не го докажеш сам на себе си...

Из: Мъдрости от нета

Винаги, и завинаги ще бъда твой приятел

Какво би направил, ако винаги си се нуждаел от някой, който го няма?
Какво би направил, ако на всеки щастлив момент, който си имал, отговарят 10 момента на тъга?
Какво би направил, ако най-добрият ти приятел умре утре, а ти не си му казал какво чувстваш?
И тъй, бих искал да ти кажа, ако повече никога в живота си няма да говоря с теб, че ти си специален за мен и правиш живота ми различен.
Вдигам очи към теб, уважавам те и наистина те ценя.
Изпрати това на всички свои приятели, без значение колко често говориш с тях или колко сте близки и го изпрати на човека, който ти го е пратил.Нека старите ти приятели знаят, че не си ги забравил, а новите - че никога няма да ги забравиш.

Помни, всеки се нуждае от приятел. Един ден може би ти ще се чувстваш така, сякаш никога не си имал приятели. Тогава просто си спомни този имейл и намери утеха в този спомен, че някой там се грижи за теб и винаги ще го прави.

Аз винаги ще бъда там... във време на трудности..., във време на нужди..., ако се чувстваш тъжен..., можеш да ме призовеш... Аз ще ти пратя светъл лъч, ще ти се усмихна, ще те прегърна... и ще стоя при теб... Аз ще бъда там за теб до края!

И винаги, и завинаги ще бъда твой приятел!

Из: Мъдрости от нета