петък, 16 декември 2011 г.

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. 8 част

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (8)

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (8)

Представяме ви предпоследната част от снимките, уловили събитията през година, които впечатлиха света.


Полицията разпръсна лидерите на опозиционната партия в Уганда с цветна вода по време на демонстрации в столицата Кампала на 10 май.


Полицай удря студент в лицето в Чили. Студентите в страната се борят за нова рамка в образованието.


Доброволец снима с помощта на IPAD изображение на разложен труп на мъртва крава в близост до границата между Кения и Сомалия на 23 юли.

Либийски бунтовник се снима със златния пистолет на Кадафи, след като полковникът беше убит.


Американският пастор Харолд Къмпинг подлуди за няколко часа свои последователи като предрече, че краят на света ще настъпи на 22 май на тази година.

http://www.buzzfeed.com/

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. 7 част

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (7)

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (7)

Това следващите пет снимки от поредицата "Снимките, които разтърсиха света през 2011г.". Те са уловили мигове, които е трудно да се опишат с думи.


Жена скача от горяща сграда по време на бунтовете в Лондон през август. Размириците избухнаха на 6 август в лондонския квартал Тотнъм, след протест, организиран два дни след като полицията застреля заподозрян.


Офис служители търсят начин да излязат от висока сграда в центъра на Крайстчърч, Нова Зеландия на 22 февруари, след като силно земетресение уби най-малко 180 души.


Жена плаче, докато седи на пътя на фона на унищожения град Натори, префектура Мияги в северната част на Япония, след мощното земетресение и цунами от 11 март.


Демонстрант по време на протест от страна на европейските работници и представители на синдикатите, които искат по-добра защита на работните места в страните от Европейския съюз в Брюксел на 24 март.


Жена бунтовник произведе залп с АК-47 при новината за оттеглянето на силите на либийския лидер Муамар Кадафи от Бенгази на 19 март.

www.buzzfeed.com

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. 6 част

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (6)

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (6)

Продължаваме да ви показваме снимките, които накараха света да съпреживее едни от най-ярките събития през годината. Вижте ги!


Фенове обсипаха с цветя, свещи, алколох и цигари оградата пред дома соул легендата Ейми Уайнхаус в Лондон. Певицата почина на 23 юли тази година.


Ураганът Айрин приближава източното крайбрежие на САЩ.

Били Стинсън утешава дъщеря си Ерин Стинсън, докато седят на стълбите, където е била къщата им в Натс Хед преди да бъде пометена от урагана Айрин.


Офис служители и минувачи се скупчиха в центъра на Вашингтон, след земетресение с магнитуд 5,9 по Рихтер, което разтърси столицата на САЩ. Епицентърът бе северозападно от Ричмънд, Вирджиния, но трусът беше усетен от Северна Каролина до Масачузетс.


Това е 7-месечното бебе Михаг Геди Фарах, снимано при настаняването му в полева болница на Международния комитет за спасяване в гр. Дадааб, Кения. Оттогава насам бебето е напълно възстановено. На снимката детето е с тегло от само 3 кг, колкото новородено. Михаг е само едно на 800 хил. деца, за които световни организации предупреждават, че може да умрат от глад в най-голямата суша, която мъчи страната от десетилетия насам.

www.buzzfeed.com

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. 5 част

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (5)

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (5)

Година, белязана от революции и загуби показват част от фотографиите днес от поредицата "Снимките, които разтърсиха света през 2011 г."


Малко момче гледа миниатюрната фигура на Стив Джобс, поставени до цветята в негова памет в един от магазините на Apple в Хонг Конг, Китай. Смъртта на Джобс потресе милиони хора по целия свят.


Изоставени автомобили на брега на езеро в Чикаго по време на снежен апокалипсис през февруари.


Facebook изигра огромна роля в Арабската революция тази година и стана основен двигател на народните бунтове във всички страни от Близкия Изток.


84-годишната Дорли Рейни, малко след като е напръскана с пиперлив газ по време на мирен поход в Сиатъл, Вашингтон. Тя пада на земята и едва не бе стъпкана от тълпата, но за щастие, ветеринар от Ирак я спасява.


Австралиецът Скот Джоунс целува приятелката си Алекс Томас, която е съборена на земята от полицай във Ванкувър след като канадците „Ванкувър Канъкс“ загубиха купата Стенли от „Бостън Бруинс“.

www.buzzfeed.com

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. 4 част

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (4)

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (4)

Продължаваме поредицата "Снимките, които разтърсиха света през 2011 г.". Вижте ги! Всички те отразяват събития, които дълго ще се помнят дори и след тази година.


Полицай пръска с лют, пиперов спрей демонстранти, които протестират пред Университета Дейвис в Калифорния.


Майка утешава сина си в Конкорд, щата Алабама, близо до къщата му, която е напълно разрушена от торнадо през април.


Вулкан в Чили избухна, което доведе до отмяна на полети във въздушното движение в цяла Южна Америка, Нова Зеландия, Австралия и принуди над 3000 души да се евакуират


Пожарникарите на Ladder Company 4, които загубиха седем свои колеги на 9.11. 2001 г. са седнали на стълба, гледайки новините на Таймс Скуеър, които обявяват, че Осама бин Ладен е мъртъв на 2 май.


Кучето на убития Джон Тюмилсон Холки лежи до неговия ковчег по време на погребението му в Рокфорд, Айова. Тюмилсон беше един от 30-те американски войници, загинали в Афганистан на 6 август, когато хеликоптерът, с който пътуваха беше свален по време на мисия. Бойците бяха изпратени като подкрепление на войници, попаднали под огън.

www.buzzfeed.com