събота, 10 декември 2011 г.

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. 3 част

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (3)

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (3)

Следващата част от поредицата "Снимките, които разтърсиха света през 2011 г." отразяват събития от САЩ, Япония и Азербейджан.


Полицай задържа активист на опозицията в Баку на 12 март. Тогава бяха арестувани повече от 30 демонстранти, излезли по улиците на Баку, за да протестират срещу управляващия елит.


Християни протестират срещу молещите се мюсюлмани в Кайро, Египет.


Тази снимка казва повече отколкото думите биха могли. Това бе един он тиражираните кадри след опустошителното земетресение в Япония и цунамито от 11 март.


Момиче в изолационна стая за проверка за радиация в Япония гледа кучето си през прозореца.


Мъж седи сред руини на сгради в Джоплин, щата Мисури след опостушително торнадо.

www.buzzfeed.com

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. 2 част

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (2)

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (2)

Това е втората част от поредицата "Снимките, които разтърсиха света през 2011 г." През безпристрания поглед на фотобектива може да видите събития, които оставиха траен отпечатък у всички нас през тази година.

Филис Сийгъл на 76 (от ляво) и Кони Копелов на 84 години и двете от Ню Йорк се прегръщат, след като станаха първата двойка от един и същи пол, която се ожени в Манхатън. Ню Йорк започна голяма кампания, с която да увеличи бюджета си, като привлече гей двойките, желаещи да се венчаят.

Силите на реда атакуват със спрей демонстранти по време на протест от движението „Окупирай Уолстрийт“. От социални вълнения в Ню Йорк движението се превърна в глобална иницатива срещу икономическото неравенство, която намери подръжници и в България.


Преди и след торнадото Джоплин над щата Мисури, САЩ. Ураганът се развилня на 22 май тази година, сякаш, за да напомни суровият урок, че нищо и никой не може да мери сили с природата.


Приятели и близки са се събрали в катедралата в Осло, за да споделят скръбта си за жертвите, убити при бомбен атентат в центъра на Осло и масова стрелба на остров Утоя на 22 юли. Норвегия преживя най-тежката трагедия след Втората световна война след като Андерс Брайвик откри хладнокръвна, безжалостна стрелба на острова, пълен с младежи и взриви бомба в Осло.


Гиигантска прашна буря връхлетя Финикс, Аризона, оставяйки хиляди домакинства без електричество. Облакът от прах, които потопи града в мрак, се движеше с 96 км/ч.

www.buzzfeed.com

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. 1 част

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г.

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г.

В пренаситената от събития 2011 г., отразена в хиляди снимки сайтът buzzfeed.com изготви класация с най-въздействащите фотографии от изтичаща година. Всички 45 кадъра от нея ще ви представим в поредица. Вижте първите пет от тях.


Робърт Пезара, който е изгубил сина си Дейвид Робърт Пезара в атентатите от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк коленичи пред мемориала, изграден в памет на жертвите. Преди 10 години 19 терористи от ислямската военна групировка Ал Кайда отвлякоха четири пътнически самолета, които разбиха в Кулите близнаци в Ню Йорк, в Пентагона и в открито поле в окръг Съмърсет, Пенсилвания. По официална статистика броят на загиналите при атентатите е 2 974 души.


Водоврътеж, който се е образувал близо до японския бряг, след като мощно земетресение и цунами удариха страната на 11 март тази година. Катастрофалното земетресение от 9 по Рихтер беше най-силното от 140 години насам в региона.


Тази забележителна лодка, Хама Юри, се е врязала близо на 400 метра от брега, балансирайки върху двуетажна къща по време на цунамито в Япония.


Членовете на екипа по сигурността получават актуална информация за мисията срещу Осама бин Ладен, проведена на 1 май. Терористичният лидер беше убит при спицеална операция, включваща хеликоптери и сухопътни сили. Бин Ладен беше един от най-издирваните хора на планетата в последното десетилетие.


Два светлинни лъча обозначиха мястото на Световния търговски център за 10-тата годишнина от 09.11. 2011г.

www.buzzfeed.com