събота, 10 декември 2011 г.

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. 1 част

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г.

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г.

В пренаситената от събития 2011 г., отразена в хиляди снимки сайтът buzzfeed.com изготви класация с най-въздействащите фотографии от изтичаща година. Всички 45 кадъра от нея ще ви представим в поредица. Вижте първите пет от тях.


Робърт Пезара, който е изгубил сина си Дейвид Робърт Пезара в атентатите от 11 септември 2001 г. в Ню Йорк коленичи пред мемориала, изграден в памет на жертвите. Преди 10 години 19 терористи от ислямската военна групировка Ал Кайда отвлякоха четири пътнически самолета, които разбиха в Кулите близнаци в Ню Йорк, в Пентагона и в открито поле в окръг Съмърсет, Пенсилвания. По официална статистика броят на загиналите при атентатите е 2 974 души.


Водоврътеж, който се е образувал близо до японския бряг, след като мощно земетресение и цунами удариха страната на 11 март тази година. Катастрофалното земетресение от 9 по Рихтер беше най-силното от 140 години насам в региона.


Тази забележителна лодка, Хама Юри, се е врязала близо на 400 метра от брега, балансирайки върху двуетажна къща по време на цунамито в Япония.


Членовете на екипа по сигурността получават актуална информация за мисията срещу Осама бин Ладен, проведена на 1 май. Терористичният лидер беше убит при спицеална операция, включваща хеликоптери и сухопътни сили. Бин Ладен беше един от най-издирваните хора на планетата в последното десетилетие.


Два светлинни лъча обозначиха мястото на Световния търговски център за 10-тата годишнина от 09.11. 2011г.

www.buzzfeed.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар