ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ...
Старецът разръчка въглените в камината, сложи един наръч сухи цепеници и огънят възкръсна като феникс. Алени б
агри обсипаха стаята. Дървета пукаха в такт с огнените пламъци, а те танцуваха по тавана преплетени в един див, победоносен танц.
Напук на лютата зимна вечер навън, в стаята беше топло и уютно. До камината имаше малка дървена масичка и един голям люлеещ се стол, а пред нея на пода, беше постлан един огромен, пухкав и мек килим.
По корида се чуха глухи стъпки, а миг след това вратата се отвори и се чу детски глас:
- Дядо, дядо разкажи ни приказка...

събота, 10 декември 2011 г.

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. 2 част

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (2)

Снимките, които разтърсиха света през 2011 г. (2)

Това е втората част от поредицата "Снимките, които разтърсиха света през 2011 г." През безпристрания поглед на фотобектива може да видите събития, които оставиха траен отпечатък у всички нас през тази година.

Филис Сийгъл на 76 (от ляво) и Кони Копелов на 84 години и двете от Ню Йорк се прегръщат, след като станаха първата двойка от един и същи пол, която се ожени в Манхатън. Ню Йорк започна голяма кампания, с която да увеличи бюджета си, като привлече гей двойките, желаещи да се венчаят.

Силите на реда атакуват със спрей демонстранти по време на протест от движението „Окупирай Уолстрийт“. От социални вълнения в Ню Йорк движението се превърна в глобална иницатива срещу икономическото неравенство, която намери подръжници и в България.


Преди и след торнадото Джоплин над щата Мисури, САЩ. Ураганът се развилня на 22 май тази година, сякаш, за да напомни суровият урок, че нищо и никой не може да мери сили с природата.


Приятели и близки са се събрали в катедралата в Осло, за да споделят скръбта си за жертвите, убити при бомбен атентат в центъра на Осло и масова стрелба на остров Утоя на 22 юли. Норвегия преживя най-тежката трагедия след Втората световна война след като Андерс Брайвик откри хладнокръвна, безжалостна стрелба на острова, пълен с младежи и взриви бомба в Осло.


Гиигантска прашна буря връхлетя Финикс, Аризона, оставяйки хиляди домакинства без електричество. Облакът от прах, които потопи града в мрак, се движеше с 96 км/ч.

www.buzzfeed.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар