ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ...
Старецът разръчка въглените в камината, сложи един наръч сухи цепеници и огънят възкръсна като феникс. Алени б
агри обсипаха стаята. Дървета пукаха в такт с огнените пламъци, а те танцуваха по тавана преплетени в един див, победоносен танц.
Напук на лютата зимна вечер навън, в стаята беше топло и уютно. До камината имаше малка дървена масичка и един голям люлеещ се стол, а пред нея на пода, беше постлан един огромен, пухкав и мек килим.
По корида се чуха глухи стъпки, а миг след това вратата се отвори и се чу детски глас:
- Дядо, дядо разкажи ни приказка...

вторник, 24 април 2012 г.

7 години от публикуването на първото видео в YouTube

На днешната дата, 23 април, се навършват 7 години откакто бе качено първото видеоклипче в световния мегапортал за споделяне на видеосъдържание YouTube.
Видеото, което днес умилява с напълно аматьорския си вид е заснето през 2005 г. от Яков Лапитски в зоопарка на Сан Диего. Едва ли младият Яков, облечен със спортното си, подходящо за дъждовно време, малко демодирано от днешна гледна точка яке тогава е предполагал, че с този запис ще влезе в историята. Това потвърждава и заглавието, което е дал на клипчето - „Аз, в зоопарка“. Видеото следва след текста.
Сайтът за споделяне на видеосъдържание YouTube е създаден от трима бивши служители на PayPal през февруари 2005 г. През ноември 2006 г. той беше купен от Google за 1,26 млн. долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар