ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ...
Старецът разръчка въглените в камината, сложи един наръч сухи цепеници и огънят възкръсна като феникс. Алени б
агри обсипаха стаята. Дървета пукаха в такт с огнените пламъци, а те танцуваха по тавана преплетени в един див, победоносен танц.
Напук на лютата зимна вечер навън, в стаята беше топло и уютно. До камината имаше малка дървена масичка и един голям люлеещ се стол, а пред нея на пода, беше постлан един огромен, пухкав и мек килим.
По корида се чуха глухи стъпки, а миг след това вратата се отвори и се чу детски глас:
- Дядо, дядо разкажи ни приказка...

четвъртък, 5 януари 2012 г.

Приятел

Приятел е този, с когото и мълчанието е приятно...Приятел е този, който е винаги насреща в трудни моменти...Приятел е този, пред когото можеш не само да се смееш, но и да си поплачеш...Приятел е този, който ще ти остане верен, дори когато всички други се откажат от теб...Приятел е този, който те разбира, дори тогава, когато ти самият не се разбираш...Приятел е този, който те приема такъв, какъвто си - с всичките твои недостатъци, дори и някои от тях да му причиняват болка...Приятел е този, който винаги ти казва истината - дори тогава, когато тя не ти харесва...Приятел е този, който не е с теб заради някакви облаги, а ти е приятел дори тогава, когато това не му е изгодно...Приятел е този, който винаги е искрен с теб, защото знае, че ти винаги ще го разбереш…Приятел е този, на който можеш да простиш дори това, което никога не би простил на никой друг…Приятел е този, който продължава да е с теб дори когато целият останал свят си отиде...
Защото истинските приятели са като звездите: не винаги ги виждаш, но знаеш, че винаги са около теб!

Няма коментари:

Публикуване на коментар