ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ...
Старецът разръчка въглените в камината, сложи един наръч сухи цепеници и огънят възкръсна като феникс. Алени б
агри обсипаха стаята. Дървета пукаха в такт с огнените пламъци, а те танцуваха по тавана преплетени в един див, победоносен танц.
Напук на лютата зимна вечер навън, в стаята беше топло и уютно. До камината имаше малка дървена масичка и един голям люлеещ се стол, а пред нея на пода, беше постлан един огромен, пухкав и мек килим.
По корида се чуха глухи стъпки, а миг след това вратата се отвори и се чу детски глас:
- Дядо, дядо разкажи ни приказка...

петък, 20 август 2010 г.

Хаос от цветни точки

мАко всичко в живота ти изглежда като хаос от цветни точки или случайни събития, опитай се да смениш перспективата, от която гледаш на нещата.Представи си, че си завираш главата в някоя книжка с много цветни илюстрации, естествено от 1 сантиметър няма да виждаш нищо освен „цветни точки”, но ако погледнеш от 1 метър всичко ще си дойде на мястото.Така е и с живота ни.От по висока перспектива всичко в живота и около него, всичко което ни се случва и преживяваме има смисъл.Света не е хаос от „цветни точки”, а всъщност всички ние сме свързани, а това е прекрасно, истинско, красиво и добро.От толкова близо не може да очакваме всичко да има смисъл, точно сега.Но все повече и повече напоследък чувствам как всички сме свързани в едно цяло.И в живота на всички ни има всичко, ние самите сме всичко.И това ни прави хора, витални, нормани, различни,хармонични, истински, живи, божествени.
По мотиви от филма: "Latter Days"
М.З.

Няма коментари:

Публикуване на коментар